DiğerHaber

ÖGESEN’DEN ŞAHSIMA YAPILAN MOBBİNGE KARŞI HUKUK ZAFERİ!

Yerel ve ulusal medyaya yansıyan haberlerin sosyal medya hesabımda paylaşılması sonrasında tarafıma “YÖK organlarında yapılan konuşma ve alınan kararları, yetkili olmadığı halde yaymak” fiilini işlediğimden bahisle verilen haksız KINAMA cezası “Yapılan paylaşımların öğretim elamanı sıfatıyla değil, sendika (ÖGESEN) başkanı sıfatıyla ve sendikal faaliyetlerin yürütüldüğü sosyal medya hesabından yapıldığı, sendikal faaliyet çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği, davaya konu paylaşımların, ulusal ve yerel medyada yer alan haberlerin paylaşımı niteliğinde olduğu” gerekçesiyle mahkeme tarafından İPTAL edilmiştir.


Sendikal faaliyetleri engelleme çabası içerisinde olan hukuk tanımazlara; haksızlıklara karşı ses çıkaranları susturmaya çalışanlara bir kez daha en güzel şekilde cevap verilmiştir. Basit itibarsızlaştırma çabaları beyhudedir. Kamuoyunun da malumu olan çalışmalarımdan rahatsız duyulması da manidardır. Bu sebeple de tüm uyarılarımıza rağmen işlem tesis eden ilgili kurul-komisyon üyeleri ve raportör hakkında yasal işlem başlatılacak olup TCK’da karşılığı olan cezayı alması için ÖGESEN olarak tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Savcılığa ve ilgili kurumlara da ”Görevi Kötüye Kullanma” suçundan şikayette bulunulacaktır! Mobbing (Psikolojik bezdiri) asla kabul edilemez ve hem üyelerimizin hem de değerli meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Mağdur olan meslektaşlarımıza çağrımızı yineleyelim: Mutlaka mağduriyetlerinizi yargıya konu edin, asla sinmeyin! Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Vahdet ÖZKOÇAK

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN)

Genel Başkanı

Doç. Dr. Vahdet ÖZKOÇAK

Öğretim Elemanları SENDİKASI (ÖGESEN) Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Eğitimsel Çaba Derneği (EÇD) Genel Başkanı ve Antropolog

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu